הגעתם עד לכאן, זה אומר שאתם לא צריכים הסברים מה זה קריפטו ותיאור של האפשרויות המדהימות והמרתקות שתחום המטבעות הווירטואליים והבלוקצ'יין מציע ועד כמה הטכנולוגיה החדשנית הזו משנה, ועוד תשנה, את פני הכלכלה העולמית. אם גם אתם חלק מקהילה גלובלית צומחת ומתפתחת המשקיעה ופועלת על גבי פלטפורמת האתריום, עליכם להכיר בכך שהתחום נמצא תחת שינויים רגולטוריים ופיננסיים דינמיים ורבים, החל ממיסוי רווחי אתריום ועד רגולציה של ביצוע עסקאות קריפטו ויישום טכנולוגיות בלוקצ'יין במגוון תחומי חיים וכלכלה.

צמיחה אדירה בשווי ובפעילות אתריום ומטבע ה-Ethereum

אמנם הביטקוין הוא המטבע הווירטואלי שהתחיל את המהפכה ואשר הכי מזוהה בעולם עם תחום ה-Crypto-Currency וטכנולוגיית הבלוקצ'יין, אבל האת'ריום הוא ללא ספק מוביל הדרך הנוסף בתחום רחב ומרתק זה. היקפי השימוש באת'ריום ומכאן גם השווי של יחידות המטבע הווירטואלי, עלו משמעותית בשנים האחרונות – כך שמשקיעים רבים יצרו רווחים מרשימים מאוד, לעיתים אסטרונומיים ממש מפעילות פיננסית במכשיר פיננסי חדש, דינמי ומורכב זה.

גם מטבע האתר "מונפק" דרך תהליך כרייה ממוחשב ומורכב העומד בבסיס טכנולוגיית הבלוקצ'יין, אך באמצעות אלגוריתם ומודל שונה מאלו של הביטקוין למשל. גם האת'ריום, בדומה לכל עולם מטבעות קריפטו, הוא מטבע קריפטוגרפי, מבוזר ללא כל שליטה של בנק או גורם מרכזי אחר ודיגיטלי לחלוטין.

ניתן לראות יותר ויותר עסקאות המבוצעות כאשר אתריום משמש כאמצעי להעברת הערך בין הצדדים (מוכר וקונה) וכמובן שבעיקר – בהקשר למיסוי אתריום ורגולציה פיננסית על מטבעות וירטואליים – ניתן לראות עלייה גדולה בהיקפי המסחר הפיננסי והספקולטיבי באת'ריום לצרכי יצירת רווחים מעליות שערים והפרשי ערך המטבע למול מטבעות אחרים, סטנדרטים או וירטואליים.

מיסוי אתריום וסיוע משפטי למשקיעי קריפטו מול רשויות המס והמדינה

הצמיחה המדוברת בשימוש ובשווי של האתריום, הביטקוין ומטבעות וירטואליים אחרים לא נעלמה כמובן מעינה של המדינה ושליחיה הרלוונטיים, בעיקר רשות המיסים וגורמי רגולציה פיננסיים כמו בנק ישראל, הרשות לני"ע וכיוצא באלו. היום קיימת כבר מדיניות ממשלתית רשמית הרבה יותר ברורה לעומת העבר לגבי מיסוי רווחים מפעילות במטבע האת'ריום ומטבעות קריפטו אחרים וגם לגבי היבטי רגולציה אחרים. כך שחשוב מאוד להבין אם אתם משקיעים או סוחרים באת'ריום, ביטקוין ודומיהם, התחום כבר אינו נמצא בתחום האפור והאכיפה בהחלט נוכחת ומשמעותית – אז בכל חישוב כלכלי לגבי הפעילות, יש לקחת בחשבון גם תשלומי מס על רווחים ואי ביצוע של עבירות מס ורגולציה.

היום, רשות המיסים בישראל, עם מדיניות מוצהרת וברורה ואפילו פסקי דין תקדימיים שתומכים בעמדתה, רואה בכל המטבעות הווירטואליים והקריפטוגרפים נכסים פיננסיים ולא מטבעות רגילים. זה אומר שבתור נכסים פיננסיים, האת'ריום ממוסה בדיוק כמו השקעה במניות או ניירות ערך אחרים לצורך העניין ולא זוכה למעמד המיוחד ולפטורים ממס שלהם זוכים מטבעות רגילים המונפקים ע"י מדינות ומנוהלים ע"י בנקים מרכזיים. המשמעות הבסיסית ביותר היא תשלום מס רווח הון של 25% על רווחים מפעילות במטבע האתריום, עם אפשרות למיסוי גבוה יותר. בנוסף למיסוי רווח הון, משקיעי ופעילים באת'ריום חייבים לדווח לרשות המיסים עם החזקה ביחידות המטבע ועל פעולות שבוצעו בו ובמטבעות וירטואליים אחרים, זאת דרך הדו"ח השנתי או דיווחים תקופתיים במקרה של עסק.

הנושא של מיסוי את'ריום ומטבעות קריפטו אחרים לא תמיד מתיישב עם הדעה של משקיעים ופעילים בתחום וגם לא תמיד עם פעולותיהם, בהווה או בעבר, אך זוהי המציאות ויש להכיר בכך ולהתנהל בחכמה מול גורמי האכיפה והגבייה. אי תשלום מס על רווחי אתריום ואי דיווח על החזקה ופעולות במטבע הווירטואלי מהוות עבירות מס, הנמצאות בתחום הפלילי, ובמקרים מורכבים וגדולים הפוטנציאל הוא לעונשי מאסר בפועל וקנסות כבדים.

בגלל הרגולציה הדינמית לגבי מטבעות וירטואליים והחלטות לגבי מיסוי רווחי קריפטו, ההמלצה כיום היא כל בהקשר לכל פעילות במטבע האת'ריום ומטבעות קריפטו אחרים – מהשקעה ומסחר ועד ביצוע עסקאות בין צדדים – רצוי להיעזר בעו"ד מיסוי בעל הכנה והתמחות בתחום מסוים זה. סיוע משפטי לגבי פעילות אתריום יכול להיות בהתנהלות מול רשות המיסים לגבי שומות מס, דיווחים תקינים, ליווי וייצוג בחקירות לעבירות מס ובהליכים משפטיים לאחר הגשת כתבי אישום, תהליכי גילוי מרצון וכן הלאה.

עו"ד קרן שקד היא מומחית במיסוי ובעברה עבדה ברשות המיסים בפרקליטה בכירה, היא מלווה את עולם הקריפטו מראשיתו וסייעה בכמה וכמה תיקים של משקיעי אתריום ומטבעות וירטואליים אחרים מול רשות המיסים וגורמי רגולציה אחרים. פנו אלינו היום לפרטים נוספים וקביעת פגישה.

    השאירו פרטים לקביעת פגישת ייעוץ

    דילוג לתוכן