אם אתם פעילים בתחום ההשקעות הפיננסיות או אפילו רק קצת מתעניינים בהשקעות וכלכלה, אז בטוח שאין שבוע שבו אתם לא שומעים או בודקים משהו לגבי הביטקוין ושוק הקריפטו הדינמי והמרתק. אולי גם אתם בודקים כל הזמן כמה שווה ביטקוין או מטבעות קריפטו אחרים, אולי השקעתם או שאתם שוקלים להיכנס לתחום החדשני זה ואולי אפילו אתם מברי המזל שהרוויחו כסף אמיתי דרך השקעות ביטקוין וקריפטו. 

המשמעות של שווי הביטקוין

מאז השקת הביטקוין אי שם ב-2008, הושקו עוד עשרות מטבעות קריפטו ומטבעות וירטואליים והתחום כולו בצמיחה אדירה. שערי השווי של הביטקוין הרקיעו לגבהים דמיוניים ויקרים מאוד ולא מעט אנשים עשו הרבה מאוד כסף דרך השקעות בשוק הדינמי ביותר בכלכלה העולמית כיום, בדגש על הכלכלה הדיגיטלית. 

אך ככל שהתחום התפתח, שער הביטקוין, האת'ריום ומטבעות אחרים זינק, צלל והשתנה באופן תדיר ותנודתי מאוד, עם יותר ויותר אנשים וגופים שהרוויחו הרבה כסף מהשקעות קריפטו – כך גם גורמי הרגולציה, החקיקה וכמובן גם המיסוי החלו להיכנס לעובי הקורה, בניסיון להבין את התחום ומן הסתם גם לנסות להכניס בו קצת סדר, פיקוח וארגון מבחינת אותם גופי כלכלה ופיקוח מסורתיים. לכן גם צמח תחום התמחות משפטית חדש, עורכי דין המתמחים בקריפטו ובסיוע למשקיעים ושחקנים בתחום. 

מה כל זה אומר? שלצד השאלה הבסיסית של "כמה שווה ביטקוין?" היום משקיעים בשוק התנודתי, הדינמי והחדשני הזה צריכים לשאול את עצמם שאלות נוספות כמו האם יש מיסוי על רווחי קריפטו? כיצד מממשים רווחי קריפטו? איך משקיעים בקריפטו? ועוד שפע של שאלות וסוגיות המתפתחות יחד עם התפתחות התחום. 

וכדי לתת מענה מספרי לשאלה שאיתה פתחנו – כמה שווה ביטקוין? נכון לכתיבת שורות אלו, בתחילת יולי 2022, ביטקוין אחד שווה כ-71,500 ש"ח או כמעט 21,000$. אבל זהו שוק מאוד תנודתי והמחיר משתנה בטווחים רחבים ממש בכל יום, קל וחומר לאורך חודשים רבים. 

רוצים לבדוק מה שער הביטקוין הנוכחי כאשר אתם קוראים את הטקסט הזה? היכנסו לקישור הבא וחיפוש גוגל פשוט יראה לכם את השער העדכני. 

מיסוי רווחי ביטקוין

בעוד שבשנים הראשונות לקיומו של שוק הקריפטו – שבתחילתו כלל למעשה רק את הביטקוין – גורמי רגולציה ומיסוי בכל לא עסקו בו ולא היו חוקים או תקנות לגבי כספים שהושגו בפעילות קריפטו, המציאות היום שונה מהותית והיא רק הולכת ונהיית יותר ברורה, מפוקחת ועם רגולציה ספציפית. כך, בעוד שמשקיעי קריפטו בימים הראשונים של השוק יכלו, איכשהו ובדרכים לעיתים "אפורות", לממש רווחים גדולים ולא באמת לשלם עליהם מס באף מדינה, היום הכל שונה. 

לאחר חשיבה רבה, בישראל ובעולם, רשויות המדינה והמשפט, בהובלת רשות המיסים, היום מחזיקות בעמדה די ברורה לגבי כספים שהושגו מפעילות במטבעות קריפטו, מה שבא לידי ביטוי בעיקר בהקשר למיסוי. המדינה רואה בביטקוין ומטבעות וירטואליים/קריפטוגרפיים אחרים נכסים פיננסיים כמו מניות וניירות ערך ולא בתור מטבעות כמו סוגים אחרים ורשמיים של מט"ח. 

המשמעות היא שרווחים מפעילות ביטקוין וקריפטו חייבים הלכה למעשה במס רווח הון, העומד באופן כללי על 25% מהרווח של המשקיע. זה כולל כמובן רווחים שהופקו רשמית דרך בורסות קריפטו הרשומות בחו"ל – אלא אם בוצע מיסוי במקור ויש אמנת מס מתאימה בין ישראל לאותה מדינת יעד. 

כמו כן, זה אומר שכל אדם תושב ישראל או גוף (נישום) ישראלי המחזיק בביטקוין או כל מטבע קריפטו אחר, מחויב בדיווח שקוף ומלא על ההחזקה בנכס הפיננסי, אפילו אם זה רשמית בחו"ל ואפילו אם לא בוצע מימוש של ההשקעה והרווח. 

עו"ד מטבעות קריפטו

כל השינויים הרגולטוריים ובמדיניות המיסוי לגבי שוק הקריפטו, מצריכים בהמון מקרים ייעוץ וליווי מעשי של עו"ד מטבעות קריפטו עם הבנה מעמיקה וידע רלוונטי לסייע למשקיעים וגורמים הפעילים בשוק פיננסי זה. עו"ד קריפטו מסייעת למשל בהתנהלות מול רשות המיסים לגבי רווחי ביטקוין וקריפטו, הליכי גילוי מרצון, הסדרת מחדלי או חבויות מס, תכנוני מס לגיטימיים למשקיעי קריפטו וכן הלאה. 

    השאירו פרטים לקביעת פגישת ייעוץ

    דילוג לתוכן