קפריסין, מהשכנות הקרובות אלינו ומדינת אי יפה שהיא גם השכנה הכי קרובה אלינו באיחוד האירופי, הפכה בשנים האחרונות ליעד סופר אטרקטיבי עבור ישראלים, גם לתיירות אבל בהחלט גם לצרכי רילוקיישן, השקעות ולצרכים עסקיים מול מדינות אחרות בעולם – גם בגלל הקרבה לישראל, גם בגלל ההשתייכות לאירופה והרבה בזכות מדיניות המיסוי האטרקטיבית של קפריסין. אך האם קיימת אמנת מס קפריסין ישראל ומה משמעויות המיסוי לישראלים באי השכן לנו? משרד עורכי דין מיסים קרן שקד עונה על כל השאלות.

 

 אמנת מס עם קפריסין

Credit: Image by rawpixel.com on Freepik

 

האם קיימת אמנת מס ישראל קפריסין?

נתון שבהחלט מפתיע רבים השומעים עליו הוא כי נכון לשנת 2025 לא קיימת לישראל אמנת מס עם קפריסין. זה מפתיע בדיוק בגלל שמדינת האי היא שכנה קרובה גיאוגרפית, כלכלית ודיפלומטית לישראל ויש קשרים ענפים בין המדינות והמון ישראלים המבקרים, חיים, עובדים ומשקיעים בקפריסין וגם כי המדינה חברה מלאה באיחוד האירופי.

ישנם תהליכים ו"דיבורים" בין הצדדים על חתימה על אמת מס ישראל קפריסין, כאשר לא ברור אם ומתי האמנה אכן תצא לפועל. למרות תהליכים אלו, הקשרים המגוונים בין המדינות, הסכמים כלכליים מדינתיים הקיימים בין הצדדים והרבה ישראלים העושים רילוקיישן לקפריסין – כנראה שלא בשלו התנאים או שלא גושרו הפערים כדי באמת להכין ולחתום על אמנת מס קפריסין, מוזר ככל שזה יישמע.

סיבות פוטנציאליות להיעדר אמנת מס לישראל עם קפריסין:

  • שינויים יחסית תכופים בחוקי המס – בעיקר בקפריסין אך גם בישראל לאורך השנים.
  • הבדלים מהותיים במדיניות המס – כך למשל קפריסין מנהיגה מדיניות מיסוי מקלה כדי למשוך השקעות זרות והיא אפילו נחשבת במידת מה יחסית "מקלט מס", זאת לעומת ישראל המנהיגה מדיניות מיסוי יותר שמרנית ודומה למדינות אחרות בעולם "המערבי".
  • חוסר הסכמה בין רשויות המיסים – נכון ל-2025 ולמרות מאמצים שאכן קרו, רשויות המיסים של ישראל וקפריסין לא הצליחו להגיע להסכמות לגבי מרכיבים ופרמטרים קריטיים לאמנות מס בינלאומיות.

 

מה ההשלכות של היעדר אמנת מס קפריסין ישראל?

ראשית כל, בהיעדר אמנת מס בין מדינות, ההשלכות המיידיות הן שישנם מצבים שבהם אנשים או משקיעים יידרשו בתשלום כפל מס – גם בישראל וגם בקפריסין, כאשר בנוסף קיימת לעיתים חוסר ודאות אינהרנטית לגבי חבות מס על כספים/נכסים/השקעות לישראלים בקפריסין או לקפריסאים בישראל.

השלכה נוספת ואשר היא הלכה למעשה רלוונטית מאוד על מיסוי רילוקיישן עבור המוני ישראלים שעברו לגור בקפריסין, ישראלים העובדים באי השכן ומשקיעים אשר רכשו נכסים או פעילויות עסקיות במדינה היא שבהיעדר אמנת מס יש צורך לבצע תכנוני מס מורכבים כדי לייעל את חבות המס ולשלם בצורה חוקית ושקופה את מינימום המס – מה שגם מוביל לא אחת לאובדן הכנסות ממיסים לישראל בגלל מדיניות המיסוי המקלה והנמוכה של קפריסין.

כאמור, יש היום בקפריסין גם יזמים ישראלים רבים שהקימו באי חברות ועסקים כדי לפעול בשוק האירופי, יש משקיעים פיננסיים ומשקיעי נדל"ן ישראלים רבים הרוכשים נכסים בקפריסין וגם יש גם עשרות אלפי ישראלים שעברו לגור בקפריסין כתושבים קבועים – חלקם עובדים באי וחלקם ממשיכים לעבוד בישראל או מול חברות ישראליות אך לגור בקפריסין. כך שזהו נושא מאוד רלוונטי ואשר נוגע להמוני ישראלים בפוזיציות וסיטואציות שונות.

במציאות של היעדר אמנת מס קפריסין ישראל, מומלץ וחשוב לבצע תכנון מס מקדים, מדויק ומותאם אישית ובליווי של מומחה מס בינלאומי, זאת כדי לצמצם את חבות המס שלכם, להימנע מטעויות העשויות להיות פליליות ולהימנע מכפל מס ושאר סיבוכים.

 

שיעורי מיסוי בקפריסין ובישראל

מערכות המס של שתי המדינות שונות מאוד ומורכבות – כראוי למערכות מס – מאינספור אלמנטים, פרמטרים, סוגי מס, שיטות חישוב, הקלות מס וכיוצא  באלו. כך שבלתי אפשרי ולא מעשי לפרט אודות כל שיעורי המס בקפריסין ובישראל ולצורך מתן מענה אמיתי ומותאם אישית לתכנון מס קפריסין/ישראל יש צורך להיוועץ בגורם מקצועי כמו עו"ד מיסוי בינלאומי, רו"ח מומחה למיסים בקפריסין וכדומה. אלו שיעורי המס העיקריים והרלוונטיים ביותר בישראל ובקפריסין:

סוג המס קפריסין ישראל
מס חברות 12.5% עם אפשרות לפטורים 23%
מס הכנסה ליחיד מקסימום של 35% עד מקסימום של 50%
מס רווחי הון 20% 25%
מע"מ 19% אבל יכול גם לרדת עד 5% 18%
מיסי נדל"ן 3% – 8% מיסוי מדורג, מורכב ותלוי בגורמים שונים

 

כמובן ששיעורי המיסוי משתנים מעת לעת ולכן חשוב מאוד להתעדכן בשיעורים העדכניים והרלוונטיים לכם דרך רשויות המס או דרך ייעוץ וליווי צמוד ומותאם אישית של עו"ד מיסוי עם מומחיות במיסוי ישראלי ומיסוי בינלאומי בכלל ומיסוי בקפריסין בפרט.

    השאירו פרטים לקביעת פגישת ייעוץ

    דילוג לתוכן