אם ניסיתם בשנים האחרונות להעביר סכום כסף גדול מחשבון בנק בחו"ל לחשבון שלכם בבנק ישראלי, בהחלט יתכן ונתקלתם בתופעה "מוזרה" בה אתם נתקלים בקשיים רבים ואולי זה אפילו נראה כאילו הבנק הישראלי לא באמת מעוניין לקבל את הכסף שלכם מחו"ל. דוגמא זו היא רק אחת הממחישה עד כמה תהליך העברת כספים מחו"ל לישראל הפך מורכב במציאות הרגולטורית כיום.

גם בשוטף וגם במצבי משבר מיוחדים, כמו למשל שנת הקורנה של 2020-2021, לאנשים ועסקים יש כל הזמן סיבות וצרכים להעברת כספים מחשבונות ונכסים בחו"ל לישראל, כאשר הכוונה היא להעברות מסודרות, מוסדרות ובין גופים פיננסיים מוכרים הן בחו"ל והן בישראל. אם כך מדוע יחסית מסובך לבצע העברות כאלו כיום ומהו התהליך הנכון לביצוען? נסביר על הנושא כעת.

מה הבעיה פשוט להעביר כסף מחו"ל לחשבון בנק ישראלי?

מקור הבעייתיות והמורכבות הגדולות יותר כיום לגבי תהליך העברת כספים מחו"ל לישראל נעוץ בשינויים שבוצעו ברגולציה בשנים האחרונות, בישראל וגם במדינות רבות אחרות בעולם. לקחי המשבר הכלכלי של 2008, הבנה כי העברות כספים בינלאומיות יכולות להיות מקור משמעותי להלבנת הון וכמו כן להעברת כספים למימון טרור ופשיעה – כל אלו יחד הביאו את ישראל ומדינות נוספות להבין שאי אפשר לתת לאנשים וארגונים "סתם כך" להעביר כסף בין מדינות ללא פיקוח הדוק.

לכן כיום אנו עדים לשיפור והגדלה משמעותית של העברת המידע בין מדינות ובין גופים פיננסיים לגורמי רגולציה בכל העולם. זה מתבטא בקושי רב יותר להעלים מס דרך אחזקת נכסים בחו"ל וגם בקשיים טכניים ורגולטוריים בהעברת כספים מחו"ל לישראל.

היום, לפני ביצוע ואישור סופיים של העברת כספים מחשבון בחו"ל לחשבון בישראל, על הבנקים לבדוק בצורה מקיפה מי מעביר את הכסף, מה מהות ההעברה והאם מדובר על העברה חריגה או אשר נראית חשודה. לכן התהליך מורכב וסבוך יותר.

עד כדי מורכב וסבוך כי כיום אם אדם ינסה, ללא הודעה מוקדמת והליך נכון, להעביר סכום גבוה או חריג ביחס לפעילותו הבנקאית מחו"ל לישראל, הבנק יכול להקפיא את חשבונות כולו, להקפיא את הכסף שהועבר או יבטל את ההעברה ויחזיר את הכסף למקור. מחלקות הציות בבנקים – אשר אחראיות להיבטים אלו של תהליך העברת כספים מחו"ל לישראל – הם גופים "קשוחים" יחסית וללקוח עצמו אין גישה למחלקות אלו, מה שרק מסבך את תהליך שחרור ואישור העברת הכספים במקרה של עצירה או הקפאה ומדגיש ביתר שאת את הצורך בהליך תקין ומתוכנן לפני ובעת ביצוע העברת כספים שכזו.

הליך נכון ומתוכנן של העברת כספים מחו"ל לישראל

  • לעדכן את הבנק בישראל על הכוונה לבצע העברה חריגה / גדולה מחו"ל ולתת פרטים לגבי ההעברה. כך הבנק מכין מראש את מחלקת הציות.
  • הכנה מבעוד מועד של מסמכים וראיות רשמיות למקור הכסף – בין אם מדובר על כסף שקיבלתם בירושה, כסף ממשפחה בחו"ל או הכנסות מפעילות עסקית או השקעות בחו"ל. הבנק חייב תמיד לראות מה מקור ומהות הכסף!
  • למרות שההליך מורכב ויכול בהחלט להיות מטריד וגוזל משאבי זמן, שתפו פעולה עם הבנק ועם הגורמים המתאימים, ענו לשאלות וספקו את המסמכים הנדרשים.
  • אם ביצעתם העברת כספים מחו"ל לישראל וההעברה הוחזרה, אין לנסות לבצע שוב העברה לבנק ישראלי אחר. זה רק יסבך את המצב מבחינה רגולטורית ומשפטית. הבנקים מעבירים ביניהם מידע.

אם בכל זאת אין לכם אישור לביצוע ההעברה או שכבר נקלעתם לתסבוכת משפטית מול הבנק, בהחלט כדאי לקבל ליווי וייצוג מגורם משפטי המתמחה בתחום זה, כדי לשחרר לכם את הכסף כמה שיורת מהר ועם מינימום הליכים והוצאות נוספות. כאשר מדובר על העברה גדולה של כספים מחו"ל לישראל, ההמלצה הכללית היא מראש להיעזר בשירותי עו"ד כלכלי כדי למנוע בעיות, עיכובים ותקלות יקרות ולקדם את ההעברה התקינה והחלקה של הכסף שלכם.

    השאירו פרטים לקביעת פגישת ייעוץ

    דילוג לתוכן